Söndagstankar

Söndagstankar inför Domssöndagen 2019 blir det sista inlägget här på hemsidan.
Tack alla som genom åren har läst dem.

Bild av detalj av grön stolaDomssöndagen, 24 november
Tema: Kristi återkomst
Texter:
Dan 7:9-10, Upp 20:11-21:5, Joh 5:22-30

Ordet domssöndag väcker olika associationer. Beroende på var vi lägger vårt fokus är det olika känslor som förknippas med denna dag i kyrkoåret. Kanske är det också därför som i princip alla kyrkans liturgiska färger kan användas för att ge en delaspekt av kyrkoårets sista söndag. Traditionellt svart; allvaret, bävan inför böckers öppnande (som beskrivs i de båda första texterna idag) och vad som skall bli utslaget över mitt och världens liv. Den lila färgen; beredelsens, botens färg. Att leva med kort räkning så att jag är beredd att möta slutet, på den sista dagen. Den gröna; växandets färg, att en gång följer skörd, en gång skall frukten av vad jag gjorde med mitt liv synas och bedömas. Den vita; livets, triumfens och glädjens färg. Livets bok skall öppnas, döden och förgängelsen skall inte längre vara till, en ny himmel och en ny jord skall komma. Liv och evigt liv hemma hos Gud.