Konfirmation

 

KONFIRMATION

Svenska kyrkan inbjuder ungdomar i årskurs 8 till att bli konfirmand. Konfirmation är i grund och botten dopbekräftelse, antingen bekräftelse av det dop som skedde under de första månaderna av en människas liv eller det dop (om man inte döpts som spädbarn) som sker under konfirmandtiden.


Har du fått en inbjudan till konfirmandundervisning i brevlådan?

Funderar du ibland på:
Vem är jag?
Vem är Jesus?
Vad är viktigt för mig?
Vad vill jag med mitt liv?
Hur ska jag göra när det inte blir som jag tänkt?
Hur kan Gud hjälpa just mig?

Är du nyfiken på vad livet som kristen betyder för andra?
Vill du få chansen att själv möta personer som vill ge dig sin berättelse om livsval eller yrkesval, som anknyter till livet i en församling?
Här får du chansen att träffa andra ungdomar, både konfirmander och ungdomar från Kyrkans Ungdom.

Hos oss i Björketorps församling blir du friluftskonfirmand. Det innebär att vi tillbringar mycket av vår tid utomhus, både på torsdagsträffarna och under några helgläger. Vi vandrar och cyklar och provar på olika sporter, som t ex frisbeegolf, orientering mm. Kanske har du själv någon aktivitet du vill ta med oss och kompisarna ut på?

När vi startar terminen, vill vi gärna dela dina intressen och bygga upp terminen kring det du och dina kompisar undrar över och vill veta mer om. Det är viktigt för oss att få chansen att lära känna dig som person, vad det är just du behöver för att må bra, hur vi kan finnas för dig så att din tid här blir bäst.

Du kommer under din tid här få chansen att möta många olika människor med olika erfarenheter och livsval, och du får ställa dina frågor för att bättre förstå vad kristen tro är. Kanske kan du se din egen tro växa och bli starkare.

Den 10 september kl 18 är du, tillsammans med din vårdnadshavare, välkommen till informationsträff och inskrivning. Vi träffas i Rävlanda församlingshem, på övre plan. Du får då tillfälle att träffa ledare och “gamla konfirmander”, som gärna delar med sig av sin resa och sina erfarenheter i vår församling.

Ledare i gruppen är:
Jonas Liljeqvist, kyrkoherde
Mia Attholm, församlingsassistent
Marianne Ejeby, kantor

 

VUXENKONFIRMATION
Är du vuxen och aldrig blev konfirmerad så finns det möjlighet till vuxenkonfirmation.
Information: Kyrkoherde Jonas Liljeqvist, tel: 0301-443 63
e-post: jonas.liljeqvist@svenskakyrkan.se